085 - 773 17 11 info@alarmserver.nl

BHV server voor gemeenten
Kritische alarmberichten van o.a. brandmeld, BHV, agressie en gebouwbeheer.

De Alarm Management Server is uitermate geschikt voor het verwerken van verschillende alarmprocesen binnen gemeentenhuizen zoals gebouw-/procescontrole, BHV- & brandalarm, netwerkbeheer en agressiealarm. De alarmserver informeert de juiste peroon(en) binnen de organisatie op basis van betreffende scenario via verschillende communicatie media zoals SMS, telefoongesprek (VOIP), e-mail, SNMP-traps, paging of sms-berichten op draadloze handsets (DECT/WLAN) en smartphones met behulp van data-pushmelding

Alarmeren in geval van agressie in het hotel of bij een overval

Next-Level berichtenweergave

Ontdek de alarmserver

De alarmserver biedt gemeenten vele mogelijkheden, waarmee de veiligheid van medewerkers en de service voor burgers een hoger niveau gebracht kan worden.

Brandalarm en ontruiming

Ontvang brandmeldingen direct op een smartphone en weet direct waarnaar toe. Start een ontruiming en laat deze gemoedelijk verlopen. Start een conferentiegesprek met collega’s of gebruik PTT.

Gebouwbeheer

Ontvang een bericht ingeval van een storing vanuit het gebouw beheersysteem. Zodat het technische team deze snel kan verhelpen.

 

Noodknop ageressie

Ontvang een alarm wanneer ieamd de paniek of agressie alarm indrukt. De alarmserver verwerkt automatisch alarmen, waardoor de beveiliging direct wordt opgeroepen.

Absentie kalender

Weet wie aanwezig is. met de absentie kalender en de login/off optie kan de persoon aangeven of deze aanwezig is voor de alarmgroep.

 

Handmatig alarmen

Activeer handmatig alarmen d.m.v. een noodknop bij de receptie (agressie alarm), vanuit de beheeromgeving of APP voor smartphone’s. (bijv. naar BHV-team, beveiliging of hulpdiensten).

 

Geofencing

Op basis van locatie (WiFi, Bluetooth en/of geofencing) automatisch bepalen wie aanwezig is en de alarmering dient te ontvangen.

 

Agressie alarm

Direct geautomatiseerd aansturen van de security.

In het geval van een agressieve bezoeker dan wil je dat er zo snel en veilig mogelijk gehandeld kan worden. Een BHV-alarm start vaak vanuit burgerzaken of receptie via noodknoppen of via interne alarmnummers. Vanuit een receptie wordt dan een BHV team aangestuurd. Een proces waar belangrijke tijd mee verloren gaat.

Stuur meldingen geautomatiseerd naar de beveiliging. Na het indrukken van een agressie alarm worden meldingen direct verstuurd worden naar de DECT telefoon, VoIP telefoon, Smartphone en/of tablet. Het betreffende security team wordt direct geïnformeerd over de aard van het alarm. Het team kan direct een conferentie met elkaar opzetten en aparte portofoon is daarom niet noodzakelijk.

Door gebruik van de aanwezigheidsmodule komt het bericht altijd terecht bij de dienstdoende beveiligingsmedewerker.

De realtime monitor geeft inzicht wie op het service verzoek reageerd. Middels rapportages kan daarnaast de reactietijd gemeten worden.

alleenwerkers APP met SOS knop

Persoonsbeveiliging
Man-down, SOS button, no-movement

Onze Alarmserver biedt een essentiële persoonsbeveiligingsapp, gericht op de veiligheid van uw medewerkers die alleen werken, zoals een sociale werker, nachtportier of bewaker. Binnen enkele seconden worden collega’s of alarmcentrales gealarmeerd, inclusief exacte locatie en spreek-luisterverbinding. De app omvat een persoonlijke noodknop, valalarm, no-movement detectie en periodieke controle, waardoor uw personeel zich veiliger voelt tijdens het werken.

SOS button

Medewerkers kunnen snel alarm slaan via de SOS-widget of vaste noodknop, waarna het calamiteitenteam direct wordt geïnformeerd.

Man-down (val detectie)

De man-down module bewaakt lichaamshouding. Afwijkende posities activeren automatisch een alarm na een ingestelde tijd. (bijv. als een medewerker overmeesterd word)

No movement

De no motion module bewaakt medewerkersactiviteit. Bij gebrek aan beweging activeert de smartphone automatisch een alarm na een ingestelde tijd.

Ontruimingsalarm

Ontruimingsalarm gemeentehuis direct op smartphone of DECT.

In geval van een brand of andere noodsituatie is een snelle en rustige evacuatie essentieel om paniek te minimaliseren. De alarmserver kan dienen als ontruimingsalarm voor gemeenten. Sommige gemeenten moeten voldoen aan de NEN 2575-4 norm voor ontruimingsinstallaties. Voorheen werd hiervoor vaak een Personen Zoeksysteem (PZI) gebruikt. Echter worden piepers vergeten of als extra belastend ervaren. Bijna iedereen heeft zijn smartphone bij zich, waardoor deze een handiger alternatief is. De alarmserver biedt daarbij de mogelijkheid om automatisch het ontruimingsproces te starten, wat de reactietijd verkort en de evacuatie efficiënter maakt.

Door gebruik te maken van de alarmserver kunnen gemeenten ervoor zorgen dat hun ontruimingsprocedures voldoen aan de vereiste normen en tegelijkertijd de veiligheid van hun burgers maximaliseren. Het gebruik van moderne technologieën zoals smartphones en geautomatiseerde systemen draagt bij aan een effectieve en gecontroleerde evacuatie, wat van vitaal belang is in noodsituaties waar elke seconde telt.

Ontruimingsalarm op smartphone ook conform NEN2575

De kracht van een software platform voor alarmering en communicatie binnen gemeenten.

De alarmserver verbetert kritische communicatie binnen gemeentehuizen door verschillende systemen te connecteren. Processen lopen snel en bespaart kostbare tijd. Niet alleen bij brand maar ook bij agressie geldt immers dat iedere seconde telt. 

Brandmeldcentrale

Brandalarm direct op smartphone of DECT.

Bij brand in het gemeentehuis direct geïnformeerd worden op de DECT telefoon, pager, Smartphone en/of tablet (Android / iOS) of zelf VoIP telefoon. De brandmeldcentrale geeft in enkele seconden de informatie rechtstreeks door naar het mobiele device van het BHV- of calamiteitenteam. U hoeft niet meer naar het attentiepaneel om de locatie van de brand te achterhalen.

Met name in gemeentehuizen, waar afstanden groot kunnen zijn, kan hier aanzienlijk tijd gewonnen worden en onnodig paniek voorkomen worden. Bij een urgent alarm wordt zelfs de stilte stand van een apparaat doorbroken, zodat u direct geattendeerd wordt van de ernst van het alarm en u tijdig kunt starten met ontruimen.

Brand alarmen op DECT en Smartphones conform NEN2575

Gebouwbeheersysteem

Bij storing direct geinformeerd worden.

Ontvang alarmen van het gebouwbeheersysteem binnen een gemeentehuis direct op de DECT, telefoon, Smartphone en/of tablet (Android / iOS). U wordt direct geïnformeerd in het geval van een storing, lekkages, open deuren etc. hierdoor kan een service- of storingsdienst direct aangestuurd worden en eventuele ongemakken snel verholpen worden.

Door gebruik van de aanwezigheidsmodule komt het bericht altijd terecht bij de dienstdoende medewerker.

Brandmelding op smartphone voor hotels

Heeft u vragen?
Ik help u graag!

De mogelijkheden van integraties en scenario’s van de AMX alarmserver zijn eindeloos. Als het gaat om kritische alarmen bij gemeenten dan wilt u de beste scenario. Ik help u graag met de best mogelijke oplossing.

Bent u benieuw naar de werkwijze en de mogelijkheden van het systeem bij gemeenten, dan geef ik u graag een demo.

Naam:

Marco van Briemen

Telefoon:

085 – 773 1711

Heeft u vragen?
Ik help u graag!

De mogelijkheden van integraties en scenario’s van de AMX alarmserver zijn eindeloos. Als het gaat om kritische alarmen bij gemeenten dan wilt u de beste scenario. Ik help u graag met de best mogelijke oplossing.

Bent u benieuw naar de werkwijze en de mogelijkheden van het systeem voor bij gemeenten, dan geef ik u graag een demo.

Naam:

Marco van Briemen

Telefoon:

085 – 773 1711