085 - 773 17 11 info@alarmserver.nl

Stil alarm conform de NEN2575-4

Ontruimingsinstallatie

Ontvang brandalarmen en ontruimingsberichten op DECT– en smartphones. U hoeft niet meer naar het attentiepaneel om de locatie van de brand te achterhalen, maar ziet die direct in beeld. Bij een brand- of ontruimingsalarm wordt zelfs de stilte stand van telefoons doorbroken, zodat u direct geattendeerd wordt van de ernst van het alarm.

Onze alarmserver is samen met onze NEN2575 kit volledig te certificeren volgens wettelijke normen zoals NEN2575-4 voor stil alarm. Met de AMX alarmserver kunt u namelijk bestaande en nieuwe telefonie platformen integreren binnen uw ontruimingsinstallatie.

U heeft geen separate PZi systeem meer nodig. Ontvang een ontruimingsmelding in de vorm van een tekst en afwijkende ringtone, start een conferentie om met het gehele BHV team de ontruiming stil en ordelijk te laten verlopen.

 

NEN2575-4 stil alarm met alarmserver

Koppel uw bestaande telefonie platform met alarmserver

Met de alarm- en applicatieserver kunt u bestaande of nieuwe telefonie platformen koppelen binnen uw kritische communicatie omgeving. Ontvang kritische alarmberichten met voorrang op DECT telefoons en/of smartphones. Certificeerbaar conform de NEN2575-4 2013. 

Integratie met DECT systemen

Met de alarmserver in onze NEN2575 kit, zijn DECT telefoons van merken als Gigaset, pro, Yealink en Snom heel goed  in te zetten als onderdeel van een Ontruiming Alarm Installatie (OAI), als alternatief op Pzi, conform de wettelijke norm NEN2575-4. Daarbij is het grote voordeel van één apparaat voor meerdere functies.
Lees meer>>

NEN2575 met smartphones

Met de alarmserver in onze NEN2575 kit, zijn ook Smartphones heel goed als alternatief op Pzi in te zetten als onderdeel van een Ontruiming Alarm Installatie (OAI) conform de wettelijke norm NEN2575.  Lees meer>>

Normeisen NEN2575:

Om aan de NEN2575 norm te kunnen voldoen zijn een aantal eisen zeer belangrijk. Zo is het functiebehoud aanleggen conform de NPR2576 een voorschrift. Maar ook aan het draadloze alarmeringssysteem zijn een aantal vereisten. Met inzet van onze NEN2575 kit kan voldaan worden aan deze normeisen. 

Snelheid alarmering

Bij gebruik van een draadloos communicatiesysteem moet ten allertijden alle personen die deel uitmaken van het ontruimingsteam binnen 20s. worden geinformeerd, optisch en of akoestisch.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidsgraad van alle onderdelen dienen een beschikbaarheidsgraad van tenminste 99,7% op jaar basis te hebben.

Bewaking op functioneren

Draadloze alarmsystemen moeten bewaakt worden op goed functioneren. in het geval van een storing dient dit binnen 100s. worden waargenomen.

Akoestische signalen

Het akoestische signaal moet ten minste 65 dB op 1 meter afstand bedragen en moet verschillen van andere signalen. Uitzondering is tijdens een actief gesprek, dan moet het geluidsniveau lager zijn om gehoorschade te voorkomen.

Transmissiewegen

De transmissiewegen tussen zender(s) en ontvangtoestel moet op functioneren bewaakt worden. Het niet goed functioneren moet binnen 900 s worden gesingaleerd.

Noodstroom

Het systeem moet ten minste 12H lang blijven functioneren in het geval van stroomuitval, waarvan 30 min. in alarm. Hierbij dient gebruik gemaakt te worden van alarmsystemen gecertificeerde voedingen.

Actief alarm/gesprek

Tijdens een actief telefoongesprek dient een brand en/of ontruimingsalarm met hoge attentie worden waargenomen. Het actieve gesprek mag hierbij niet worden verbroken.

De kracht van een software platform voor brand- en ontruimingsalarmen naar DECT en/of Smartphones

De alarmserver verbetert kritische communicatie binnen jouw BHV organisatie door verschillende systemen zoals ontruimingsinstallatie met Smartphones en DECT telefoons te connecteren. Ontruimingsproccessen lopen hierdoor snel en bespaart kostbare tijd. Bij urgentie als brand en ontruiming geldt immers dat iedere seconde telt. 

Door meerdere functies te combineren, heeft u maar één apparaat nodig voor o.a. telefonie, alarmering, zorgoproep en OAI.

Heeft u vragen?
Ik help u graag!

De mogelijkheden van integraties en scenario’s van de AMX alarmserver zijn eindeloos. Als het gaat om kritische alarmen dan wilt u de beste scenario. Ik help u graag met de best mogelijke oplossing.

Bent u benieuw naar de werkwijze en de mogelijkheden van het systeem, dan geef ik u graag een demo.

Naam:

Marco van Briemen

Telefoon:

085 – 773 1711

Email:

marco@alarmserver.nl

Heeft u vragen?
Ik help u graag!

De mogelijkheden van integraties en scenario’s van de AMX alarmserver zijn eindeloos. Als het gaat om kritische alarmen dan wilt u de beste scenario. Ik help u graag met de best mogelijke oplossing.

Bent u benieuw naar de werkwijze en de mogelijkheden van het systeem, dan geef ik u graag een demo.

Naam:

Marco van Briemen

Telefoon:

085 – 773 1711

Email

info@alarmserver.nl