085 - 773 17 11 info@alarmserver.nl

Persoonsbeveiliging

Man-down, running man, no-movement

Onze Alarmserver biedt een essentiële persoonsbewaking met Man Down app, gericht op de veiligheid van uw medewerkers die alleen werken in gevaarlijke omgevingen.  Met snelle verzending van alarmen binnen enkele seconden naar collega’s of alarmcentrales, inclusief locatie en spraak-luisterverbinding, waarborgen we een effectieve reactie op noodsituaties.

De app omvat een persoonlijke noodknop, valalarm, no-movement detectie en periodieke controle, waardoor uw personeel zich veiliger voelt tijdens het werken, vooral in risicovolle omgevingen. Deze veelzijdige functionaliteiten maken. Onze Alarmserver niet alleen geschikt als Man Down systeem, maar ook voor BHV-alarmen, ontruimingen en technische storingen, waardoor uw bedrijf een allesomvattende veiligheidsoplossing heeft.

De alarmserver biedt naast een APP ook integraties met de man-down functies op de DECT telefoons van Gigaset en Snom.

alleenwerkers APP met SOS knop

De kracht van een software platform voor persoonsbewaking

De ATT Loneworker APP is ontworpen om de veiligheid van te optimaliseren medewerkers in gevaarlijke werkomgevingen.
Het is met name geschikt voor professionals die alleen zijn tijdens hun werkdag. De APP detecteert alle soorten ongevallen geassocieerd met een verandering in lichaamspositie en houding. Wanneer er zich een incident voordoet, activeert de APP automatisch het alarm. Het BHV team ontvangt het alarm en de exacte coördinaten van het ongeval. Dankzij de alleen werker APP, wordt de tijd om te helpen aanzienlijk verkort.

Discrete waarschuwing via een widget of noodknop op het apparaat maakt de APP ook geschikt voor mensen die worden blootgesteld aan gevaren en bedreigingen (bijvoorbeeld rampspoed, overvallen, afpersing).

alleenwerkers APP met SOS knop

Modules van de SmartAPP:

De mobiele APP bestaat uit een meerdere alleenwerker modules. De modules bewaken de vitaliteit van de medewerker. Beweegt deze nog, ligt de persoon in een bepaalde houding, of het activeert zelf de noodknop. Hulpmiddelen die het leven van de medewerker kunnen redden. 

Man-down alarm
SOS button
No-motion
Lege batterij melding mandown app<br />

Man down:

Medewerkers realtime bewaken op vallen.

De module man-down bewaakt medewerkers op houding van het lichaam. Een persoon dat valt, heeft veelal een liggende houding. Hierbij bevindt de smartphone zich dan in een bepaalde hoek. Indien de smartphone afwijkt van ingestelde gebruikelijke houdingen, zal de smartphone na een ingestelde tijdsperiode (bijv. na 15 sec.) automatisch een alarm activeren en versturen. De gebruiker heeft dan nog de mogelijkheid het (voor)alarm te stoppen binnen een ingesteld tijdsbestek om valse alarmen te voorkomen.

Veranderd de houding naar normaal binnen de gestelde tijdsperiode, zal het alarm niet geactiveerd worden. Is de persoon nog instaat de smartphone te bedienen, dan kan het een alarm sneller laten versturen via de SOS button. 

 

Activatie man down alarm

Valdetectie Alarm

Alarm door Smartphone indien een mederwerker valt. Hulp kan direct actie ondernemen.

No movement:

Medewerkers realtime bewaken op activiteit.

De module no motion (no movement) bewaakt medewerkers activiteiten. Een actieve medewerker, maakt regelmatig bewegingen, die door de smartphone worden waargenomen. Indien de smartphone geen beweging detecteert, omdat de medewerker bijvoorbeeld is flauwgevallen, zal de smartphone na een ingestelde tijdsperiode (bijv. na 15 sec.) automatisch een alarm activeren en versturen. De gebruiker heeft dan nog de mogelijkheid het (voor)alarm te stoppen binnen een ingesteld tijdsbestek om valse alarmen te voorkomen.

Komt de smartphone weer in beweging binnen de gestelde tijdsperiode, zal het alarm niet geactiveerd worden.

 

No motion - geen beweging gedetecteerd

Geen beweging alarm

Alarm door Smartphone indien geen beweging gedetecteerd wordt. Hulp kan direct actie ondernemen.

SOS button:

Handmatig alarm activeren in geval van nood.

Een medewerker in nood heeft de mogelijkheid om handmatig een alarm te activeren middels de SOS widget. Een medewerker die worden blootgesteld aan gevaren en bedreigingen (bijvoorbeeld rampspoed, overvallen, afpersing) kan discrete waarschuwing via de SOS widget of vaste noodknop op het apparaat. Het geactiveerde alarm zal direct naar het calamiteitenteam worden verstuurd.

De medewerker heeft de mogelijkheid het alarm tijdig te stoppen in geval van een vals alarm. 

alleenwerker app met sos  button<br />

SOS button – Widget

Alarm door Smartphone indien SOS knop geactiveerd wordt. Hulp kan direct actie ondernemen.

Lege batterij:

voorkom dat alarmen niet worden gemaakt vanwege een lege batterij.

Voor het optimaal functioneren van de APP is het belangrijk dat de smartphone over voldoende batterijspanning beschikt om de medewerker te beschermen. Immers bij een lege batterij kan het alarm niet meer gemaakt worden en worden er geen locatie doorgeven. De alleen werkers APP beschikt daarom over een bewakingsmodule die de batterij spanning in de gatenhoud. Indien de capaciteit beneden een bepaalt ingesteld percentage komt, zal de APP de medewerker informeren.

Indien deze niet tijdig op het vooralarm reageerd, zal de melding worden doorgezet naar bijv. het calamiteiten team.

Lage batterij waarschuwing alleen werker app<br />

Locatieweergave:

In geval van alarm de medewerker snel opsporen.

In geval van een alarm wordt de positie van de medewerker meegeven. Zo wordt kostbare zoektijd verkleint. Location tracking vind plaatst via WiFi en GPS. Indien de alleen werker APP geactiveerd is en GPS staat uit op het apparaat, dan wordt er waarschuwing afgegeven om GPS aan te zetten.

Dankzij GPS-tracking kunnen hulpdiensten snel ter plaatse zijn
gewonde of in nood verkerende personen opsporen. Bij een actief alarm laat de smartphone een luid alarmgeluid horen om de aandacht van hulpdiensten naar de locatie te trekken

 

Heeft u vragen?
Ik help u graag!

De mogelijkheden van integraties en scenario’s van de AMX alarmserver zijn eindeloos. Als het gaat om kritische alarmen dan wilt u de beste scenario. Ik help u graag met de best mogelijke oplossing.

Bent u benieuw naar de werkwijze en de mogelijkheden van het systeem, dan geef ik u graag een demo.

Naam:

Marco van Briemen

Telefoon:

085 – 773 1711

Email:

marco@alarmserver.nl

Heeft u vragen?
Ik help u graag!

De mogelijkheden van integraties en scenario’s van de AMX alarmserver zijn eindeloos. Als het gaat om kritische alarmen dan wilt u de beste scenario. Ik help u graag met de best mogelijke oplossing.

Bent u benieuw naar de werkwijze en de mogelijkheden van het systeem, dan geef ik u graag een demo.

Naam:

Marco van Briemen

Telefoon:

085 – 773 1711

Email

info@alarmserver.nl